A MOL újra a legsikeresebb magyar csapatsport szponzora

2022. 23 de junio. martes 10:48

A MOL és a pólószövetség együttműködési megállapodást kötött, amely alapján a 2022-23-as szezonban a vállalat ismét kiemelten támogatja a női- és férfi vízilabda-válogatottat.

A MOL és a Magyar Vízilabda Szövetség együttműködési megállapodása alapján a MOL a 2022-23-as szezonban a jelen és a jövő vízilabdás generációit is támogatja: a jelenleg is zajló FINA vizes világbajnokságon és a nyár végi, horvátországi Európa-bajnokságon a szövetség közvetlen támogatásával segíti a magyar női- és férfi vízilabda-válogatott felkészülését. Emellett hozzájárul az utánpótlásképzéshez és a fiatal tehetségek felkutatásához, valamint az úszólétesítmények fejlesztéséhez.

“Nagy öröm számunkra, hogy a MOL ismét ott áll a Magyar Vízilabda Szövetség, a magyar vízilabda mellett, hiszen saját területén mindkét szervezet kiemelkedő értékkel bír”.Mindkét felnőtt válogatottunk a nemzetközi szűk elit tagja, ami a tehetség mellett elsősorban a rengeteg munkának, a sporthoz való hozzáállásnak, alázatnak köszönhető. “Ezt az erőfeszítésünket is látva csatlakozott hozzánk a MOL, amelyet jó eredményekkel igyekszünk majd meghálálni” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A MOL évek óta kiemelkedő támogatója a magyar sportnak. Jelen van népszerű csapatsportokban, mint a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, támogatja a motorsportot is. Az elmúlt években olyan világklasszis játékosok karrierjét segítette, mint Hosszú Katinka, Fucsovics Márton, Szilágyi Áron. A Magyar Vízilabda Szövetséggel való együttműködése sem előzmény nélküli, a korábbi években már segítette a válogatott munkáját, és az egyik legígéretesebb klubcsapat, a csupa magyar játékossal felálló OSC szponzora es.

“A magyar pólósok óriási eredményeket értek el az elmúlt évtizedekben és büszkévé tettek minket, magyar szurkolókat. Magam es világosan emlékszem, hogyan ugráltam a kanapén, amikor az athéni olimpia döntőjében a fiúk legyőzték Szerbia és Montenegró csapatát.“Leírhatatlan érzés volt. A MOL fontosnak tartja azokat az értékeket és azt az elhivatottságot, amit ezek a sportolók képviselnek, és támogatásunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a jövő generációinak is legyen lehetőségeketás niered”. – mondta el Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A magyar vízilabda – ahogy az elnök is kiemelte – mindig a szűk elit tagja volt, és ez most sincs másként. A férfi válogatottunk a két legutóbbi nagy világeseményen döntőt játszott, az Eb-t meg is nyert, a világbajnokság döntőjében pedig kikapott Horvátországtól. Un közben megrendezett olimpián es jól szerepelt Märcz Tamás csapata, amely bronzéremmel tért haza Tokióból.

Hasonló a helyzet a női válogatottal is, hiszen Bíró Attila csapata is érmet hozott haza mindhárom nagy világversenyről. A döntőbe ugyan nem sikerült bejutni, de a barcelonai vébén, a budapesti Eb-n és a tokiói olimpián is elődöntőt játszott a csapat, amely végül bronzéremmel zárt.

A MOL személyes meglepetéssel is készült a FINA vizes világbajnokságon szereplő női és a férfi vízilabda-válogatott tagjainak: Hangvezérszurkoló elnevezésű kampányukban a drukkerek beküldhették saját, lelkesítő hangüzeneteiket a sportolóknak. Szurkoljunk együtt a magyar pólósoknak és a vizes világbajnokság összes magyar versenyzőjének!

Idén még egy Európa-bajnokság vár a két válogatottra, jövőre pedig megrendezik a fukuokai világbajnokságot, ami már a párizsi olimpia közvetlen kvalifikációs eseménye is. ¡Hajrá, magiarok!


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!