A szüretelő robotok hozhatják el az áttörést a mezőgazdaságban

Az emberi munkaerő nagyon megdrágult, míg a szenzorok és a kamerák mostanra váltak kellően olcsóvá.

A Plymouthi Egyetem kutatói 2019 májusában bemutatták azt a málnaszedő robotot, amely az emberek vetélytársa lehet és náluk sokkal gyorsabban tudja leszüretelni a gyümölcsöt. Daeun Choi, a Pennsylvania Állami Egyetem munkatársa és a kollégái egy olyan szüretelő robotot fejlesztettek ki, amely LED-es fényforrásának köszönhetően nem szedi le az éretlen almákat, körtöketl és más.

Most a konstanzi székhelyű Organifarms egy olyan szüretelő robotot meg de alkotott, amely áttöréshez segítheti a függőleges farmokat és a mezőgazdaságot. Az okosgép 360 fokban látó kamerával szkenneli a terméseket, felméri azok érettségét, s ha szükséges, leszüreteli, szortírozza és csomagolja azokat. A teljes folyamat gyümölcsönként 8 másodpercet vesz igénybe.


Una startup számos robotot hozott létre növényvédelmi célokra és a gyümölcsök monitorozására. A cél a mezőgazdaság jobbá, hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tétele. Hannah Brown szociológus, a vállalkozás társalapítója azt mondta, hogy egyszerűen szükség van a beltéri farmokra, mert a klímaváltozás miatt egyre rosszabbak a kültéri viszonyok és ezöbbk term.

Brown brit, francia és holland farmokat keresett fel és azt kutatta, mi lehet az ideális megoldás a termelés szempontjából. Kiderült, hogy a jelenlegi beltéri farmok nagy energia- és munkaerő-költségek mellett működnek. Ezen lehet változtatni, de Dominik Feiden, az Organifarms vezetője és társalapítója szerint az még nincs tisztázva, hogy a folyamat miként valósítható meg emberi beavatkozás nélkül. Tény az is, hogy a szenzorok, a kamerák és más rendszerek mostanra váltak kellően olcsóvá.


Source: SG.hu Hírmagazin by sg.hu.

*The article has been translated based on the content of SG.hu Hírmagazin by sg.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!