A világcsúcstartóval együtt készül a magyar gátfutó


A szájüregében kialakult gócokat felszámoló fogműtét és antibiotikum-kúra segített rajta, így a meglehetősen hosszú kihagyás után újult erővel folytathatta a felkészülését az Amerikában élő magyar válogatott atléta. A mostani hétvége, a kétnapos CSB azért jelent újdonságot és különleges kihívást a számára, mert a tengerentúlról hazarepülve most először szerepel a tavaly választott debreceni klubja színeiben.

– A csapatbajnokság első napján a 100 méteren és a 4×100-as váltó tagjaként állok rajthoz, a másodikon következik a 110 gátas szereplésem, mind a három számból a lehető legtöbbet szeretném kihozni. Az edzőim, az Indiában élő angol James Hillier és a debreceni Suba László szerint is egyre jobb a futásom. Utóbbi még azt is megkockáztatta, hogy brutálisan gyorsnak és erősnek látszom azokon a videófelvételeken, amelyeket eljuttattam hozzájuk, ugyanis a tájékoztatásnak és az információcserének hosszabb ideje ez a bevált módja – fogalmazott az SzPressz Hírszolgálatnak Szűcs Valdó.

A magyar olimpikonnak az Egyesült Államokban kiemelkedő képességű edzőtársa akadt.

– Azóta, hogy leköltöztem a mindig napfényes Floridába és ott a fedett pályás világcsúcstartó és szabadtéri világbajnoki címvédő amerikai Grant Holloway társaságát élvezhetem, olyan helyzetbe kerültem, aminél jobb aligha létezik. Édesanyám azt mondta, hogy fiam, most megfogtad az Isten lábát, élj a lehetőséggel, mostantól csak rajtad múlik, hogy miként élsz vele – fogalmazott a 26 esztendős Szűcs, aki ahhoz hasonlította kiváltságos helyzetét, mintha egy tanulni és fejlődni vágyó kosárlabdázó LeBron James mellett pattogtathatná a labdát, vagy egy ifjú focista Cristiano Ronaldo cselezőtudományát tanulmányozhatná testközelből.

Az atléták számára idén júliusban világbajnokságot, majd augusztusban Európa-bajnokságot rendeznek, Szűcs pedig mindkét nagy versenyen döntőbe vágyik.

– Nemrégiben egy versenyszerű edzésen könnyedén 13,6-ot futottam, amiből arra következtethetek, hogy idén az első igazán nagy versenyemen megjavíthatom a 13,38 másodperces egyéni csúcsomat, ami elegendő lehet a 13,32-es vizgbésítéski. Ha továbbra es un jó felé tartó sínen maradok, talán a döntőbe jutást es megpályázhatom a eugene-i szabadtéri világbajnokságon, ami számomra, Amerikában élő atlétaként félig-meddig a hazai pálya előnyét es jelentheti. Jó eredménnyel szeretnék bizonyítani a vb-t követő Európa-bajnokságon is, ahol valószínűleg egy újabb egyéni csúcs segíthet a döntőbe. Úgy látom, hogy a negyedik magyar bajnoki aranyamért is keményen meg kell harcolnom, mert a fiúk, élükön Szeles Bálinttal, egyre jobbak és még sok van bennük – mondta Szűcs Valdó, aki jövőre a budapesti világbajnokságon, majd a ánizi si párizi magyar válogatott egyik oszlopos tagja lehet.


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!