Bélgica szigorítja a gázleállítási tervét


Bélgica kormánya szerint azonban nincs ok a pánikra, mivel a földgáz csak korlátozott százalékban származik Oroszországból, a belga elhelyezkedés és infrastruktúra pedig nagyon jó.

Még mindig reménykedünk a legjobban, de készüljünk fel a legrosszabbra!

– mondta Peter Claes, a Febeliec, a nagy ipari fogyasztók szövetségének tagja a flamand rádióban kedden.

Szerintem Belgiumban jelenleg nincs ok aggodalomra, de ez nem jelenti azt, hogy ne legyünk óvatosak és előrelátók– tette hozzá.

A cikk szerint egyes cégek azt mondták, hogy szívesebben zárnak be teljesen, ha a gázellátásukat üzletágtól függően nyolcvan vagy ötven százalékra csökkentenék.

Gondoljunk csak egy ammóniaüzemre. Ha ott egy bizonyos kritikus szint alá süllyed, a létesítmények nem működhetnek tovább, és jobb, ha teljesen leállítjuk az üzemet

– Magyarázta Claes.

Más cégek, például az üveggyárak is felhagynának a termeléssel átmenetileg, mert túl veszélyessé válhat a működésük. Ha az üveg elkezd megszilárdulni a kemencében, mert nem maradt gáz, akkor kalapáccsal és vésővel törhetik ki a kemencéből.

Ennek ellenére Claes szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy ez valóban megtörténjen.

Először is kellően el vagyunk látva Belgiumban, és nagyon diverzifikált ellátási hálózatunk van: a gáz Norvégiából, Angliából, Katarból hajókon keresztül és Dunkerque-ből érkezik

– magyarázta a szakember.

A 888.hu cikke kitér arra is, hogy Bélgica gázfogyasztásának csak négy százaléka függ Oroszországtól.

Az európai szolidaritási mechanizmus miatt azonban elképzelhető, hogy a többi országban tapasztalható hiánynak következményei lesznek – olvasható a 888.hu-n.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!