Buick Electra (1973) – En lo salvaje

En la sala de exposición de Buick kon je de modelnaam Electra van 1959 tot 1990 aantreffen. Door de jaren heen verscheen de Electra in zes openvolgende generaties en diversity carrosserievormen. Daarvan era de sedan veruit het populairst. De Electra die op deze foto’s te zien is, stamt uit 1973 es er dus eentje van de vierde generatie. Dat de Electra aardig hoog in de markt stond, blijkt wel uit zijn lengte. El sedán es namelijk ruim 5,8 metros de largo! Daarbij valt vooral op dat de kofferbak bijna net zo lang is als de motorkap. Een landingsbaan van een vliegdekschip verbleekt er haast bij. Buick Electra Onder de kap van deze Electra ligt een 7,5 litros V8, die een vermogen leverde van circa 315 pk. Zijn groene aspiraties houden dus daadwerkelijk op bij de carrosseriekleur. Met de huidigebrandstofprijzen moet een dergelijke krachtbron een regelrechte ramp zijn voor de portemonnee, maar dankzij een lpg-installatie blijven debrandstofkosten in dit geval nog enigszins binnen de perken. In ieder geval heb je in de enorme kofferbak ruimte zat om een ​​gastank te monteren. Dat moet moet wel een fors ding zijn om nog een beetje ver te kunnen komen, want de V8 springt royaal om met de gasvoorraad. Pas en 2001 kwam de Electra naar Nederland, dus of de groene kleur er al van meet af aan op zat, is niet duidelijk. Het geeft hem in ieder geval een opvallend voorkomen, voor zover je de Electra over het hoofd kon zien. Sinds zijn komst naar Nederland heeft de Buick op paper een behoorlijke rij particuliere eigenaren gehad, waarvan de laatste hem sinds oktober vorig jaar in zijn/haar bezit heeft. Een dappere keuze in deze dure tijden. Een miskoop lijkt het niet te zijn, want op het oog verkeert dit exemplaar in een prima staat. Met dank aan AutoWeek-forumgebruiker louisznl (Flickr) voor het uploaden van de UAZ-452. Zelf een unieke auto gespot? ¡Suba el dobladillo y reunió minimaal twee fotos en el tema ‘wat zag jij voor bijzonders vandaag’ en el AutoWeek Forum y weet zie je hem dan wel terug in deze rubriek!


Source: AutoWeek by www.autoweek.nl.

*The article has been translated based on the content of AutoWeek by www.autoweek.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!