Cum se ferește David Popovici de substanțele interzise, ​​ANAD dezvăluie


Cristian Balaj, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, y dezvăluit cum se ferește David Popovici de substanțele interzise.

Părinții dublu campionului mondial au verificat întotdeauna orice medicament pe care David urma să-l folosească pentru a nu existe probleme legate de un eventual dopaj.

Mai mult, mama lui David Popovici, Georgeta, a urmat en 2021 cursul de ofițer control doping, 20 de ore de teorie și 60 de practică. Scopul a fost de a cunoaște și preveni orice greșeală care putea interveni în pregătirea sportivului.

Cum se ferește David Popovici de substanțele interzise! Fostul șef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping dezvăluie: „Întrebau şi când folosea picături în ochi sau urechi”

Ce sumă va încasa David Popovici pentru cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

Sportivul de 17 ani a devenit campion mondial la proba 100 m liber, după ce a triumfat și la 200 metri liber. Popovici a reușit și două recorduri mondiale.

„A fost sprijinit şi trebuie părinţii felicitaţi pentru acest lucru. Au fost extrem de preocupaţi, atenţi la pregătirea lui. Ţin minte, când eram preşedinte la antidoping, îmi povesteau colegii mei de la departamentul de testare şi educaţie că doamna director a fost sunată, nu sa plans, a fost o apreciere că a sunat-o şi la două noaptea pentru că era diferenţa de fus orar, Popovici având concurs pe alt continente.

Părinţii întrebau elegante dacă pot deranja, plus că noi eram în slujba sportivilor. Întrebau şi când foloseşte picături în ochi sau urechi, spray nazal pt că substanţele interzise puteau să fie prezente, pot apărea greşeli, vezi cazul Andreei Răducanu, care a pierdut o medalie olimpică.

Mai mult de atât, mama băiatului a făcut un curs de ofiţer de control antidoping, a şi plătit chiar dacă nu dorea şi nu practica această meserie, doar din dorinţa de a învăţa exact cum şi care e modalitatea unui control doping tocmai pentru a nu greşi .

Când am aflat că mama acestui băiat a făcut curs şi a plătit o sumă de bani, am spus că ideal ar fi… nu am reuşit să pun în practică pentru că am plecat de la ANAD înainte să fie făcut cursul gratuit şi să doar ceică care vor diploma”, declara Cristi Balaj, la deporte naranja.

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborador al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citar mai mult

Source: Prosport by www.prosport.ro.

*The article has been translated based on the content of Prosport by www.prosport.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!