evitați să mai faceți asta pe timp de caniculă


Temperaturile ridicate din România au umplut sălile de primiri urgențe, motiv pentru care cadrele medicale trag un semnal de alarmă! Oamenii, cu precădere cei cu diversity afecțiuni, trebuie să țină cont de mai multe aspecte.

Dra. Silvia Nica, șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar București (SUUB), a explicat pentru Știrile Pro TV la ce aspecte trebuie să acorde oamenii ateție atunci când se pregătesc să iasă din casă pe caniculă.

Te-ar mai interesa: Prințul William a trăit o adevărată dramă. momento…

Un aspecto extrem de importante esta hidratarea.

”Să evite expunerea la soare și la căldură, în general, la căldura de afară între orele 11 și 17 – sau dacă trebuie neapărat să iasă, este necesar să-și acopere capul și să poarte haine din materiale textile naturale, un care pielea să poată respira și astfel să-și mai elimine din căldură.

De asemenea, e necesar să ne hidratăm mai bine decât în ​​restul perioadelor de timp, respectiv de la 2 litri jumătate în sus pe 24 de ore. E bine să evităm să ieșim din incinte cu aer conditionat direct la aerul de afară, care este foarte cald, pentru că diferența de temperatură este una foarte mare. Și, în orice caz, în locuințele noastre să ne setăm aerele condiționate la niște temperaturi nu foarte … cu o diferență nu foarte mare față de temperatura de afară, adică un 24-25 de grade ar fi suficient pentru aerul condiționat pentru a nu impactaorganismul atunci când ieșim.

Te-ar mai interesa: Previziune despre Elena Udrea. Carmen Harra: „Karma…

De asemenea, alimentația trebuie adaptată acestor temperaturi. E indicat să fie consumate mai multe fructe și legume proaspete și să scădem alimentele foarte calorigene: carnea sau preparatele gătite, așa, într-un mod sofisticat, pentru că să încercăm să mâncăm produse cât mai naturale și c mai simpleorganism va digera mai ușor”.

”Persoanele care se știu cu afecțiuni cardiovasculare și nu numai cardiovasculare – orice fel de afecțiune – este necesar să-și continue tratamentul prescris. Sigur, în cazul celor cu hipertensiune, corect este să-și monitorizeze această tensiune, pentru că în perioadele de căldură, de caniculă, tensiunea are tendința să aibă valori mai scăzute față de restul anului.”

Te-ar mai interesa: Rugăciunea pe care prof. Constantin Dulcan o Roste…

Doamna doctor ne recomandă ca în această perioadă să nu consumăm lichide foarte reci, deoarece putem răguși foarte ușor.

”Este contraindicat să consumăm lichide foarte reci pentru că sigur că mucoasa faringiană va avea de suferit, vom răguși imediat și această răgușeală se poate transforma ulterior într-o afecțiune care să ne creeze probleme de sănătate. Consumăm lichide, dar nu alcool, bineînțeles. Dar dacă simțim nu neapărat nevoie de alcool, este contraindicat să se consume băuturi spirtoase.”

Te-ar mai interesa: Síntomas cancerului intestinal: semnele cheie ti…

Informațiile prezentate în acest website au character informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produsselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.


Source: DoctorulZilei by www.doctorulzilei.ro.

*The article has been translated based on the content of DoctorulZilei by www.doctorulzilei.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!