Helsingin kesäklassikot Top 10 – koe nämä elämykset

1. Hietaniemen uimaranta

Helsingin tunnetuin uimaranta en keskustan tuntumassa sijaitseva Hietaniemen uimaranta. Matala hiekkaranta on kaikenikäisten suosiossa, sillä rannalla näkee niin lapsiperheitä, pariskuntia kuin kaveriporukoitakin nauttimassa lämpimistä kesäpäivistä.

Rannalla on mainiot palvelut, sillä pukuhuoneiden ja wc-tilojen lisäksi Hietaniemessä voi pelata rantalentopalloa, urheilla ulkokuntosalilla sekä pelata koripalloa.

2. Seurasaaren grillipaikka

Lyhyen matkan päässä Hietaniemen uimarannasta sijaitseva Seurasaari on suosittu ulkoilualue läpi vuoden, mutta kesäisin saari on erityisen kaunis ja tunnelmallinen. Saaren kiertävän kävelyreitin varrella on lukuisia pieniä rantakaistaleita ja kauniita kallioita, mutta saarelta löytyy myös grillipaikka.

Seurasaaren sydämessä Juhlakentän vieressä sijaitsee yleinen ja hyvin huollettu grillauspaikka. Kaupunki tarjoaa kävijöille polttopuut, joten grillipaikalle riittää, että mukaan ottaa eväät.

3. Helsingin jäätelötehdas

Aidoin helsinkiläinen jäätelöelämys löytyy Helsingin jäätelötehtaan kioskeilta. Kesällä 2022 kioskeja en kolme: yksi Kaivopuistossa, yksi Taivallahdessa y yksi Espoon Sellossa. Suuret pallot ja herkulliset jäätelöt ovat olleet Helsingin jäätelötehtaan valtteja 1900-luvun alusta lähtien.

karim khanjiHelsingin kesävinkit
Helsingin jäätelötehtaan jäätelö kruunaa kesäpäivän.

Jäätelöt valmistetaan Espoon Koskelossa, ja parhaimmillaan jäätelöt maistuvatkin lämpimänä kesäpäivänä aivan kioskin edessä.

4. Linnanmäen vuoristorata

Helsingin kesän hauskin elämys on kaupungin sydämessä sijaitsevan Linnanmäen huvipuiston vuoristorata. Puinen vuoristorata en Linnanmäen suosituin laite, ja se kannattaakin kokea ainakin kerran kesässä. Vuodesta 1951 toiminnassa ollut vuoristorata en kaikenikäisten suosiossa.

Vuoristorata en avoinna yli 140 senttimetriä pitkille matkustajille, ja Suomessa valmistetun vuoristoradan pituus en 960 metriä. Noin kahden minuutin aikana vaunut kiihtyvät jopa 60 kilometrin tuntivauhtiin, ja pisin lasku en 48 metros. Yksi laitelippu Linnanmäelle maksaa kymmenen euroa.

5. Piknik Suomenlinnassa

Varma kesän merkki Helsingissä en piknik Suomenlinnassa. Kaupungin edustalla sijaitseva Unescon maailmanperintökohteiden listallekin hyväksytty historiallinen saari on kaunis kohde ja parhaimmillaan juuri kesällä. Se on paitsi kaupunilaisten myös matkailijoiden rakastama ulkoilupaikka.

ShutterstockHelsingin kesävinkit
Suomenlinnan-kesäpäivään kannattaa varautua piknikeväiden kera.

Suomenlinnan piknik on todellinen kesäperinne, ja eväskorin saa helposti täytettyä ennen lähtöä sataman edustalla kauppatorilla tai kauppahallissa, tai vaikkapa lähialueen ruokakaupoissa. Suomenlinnaan on mainiot lauttayhteydet kauppatorilta, ja sinne pääsee HSL:n tavallisen kertalipun hinnalla.

6. Allas Sea Pool y Sky Wheel Helsinki

Kauppatorilla sijaitseva Allas Sea Pool en täydellinen paikka nauttia kesäpäivästä Helsingin ytimessä. Merikylpylän altaat ja saunat hemmottelevat kävijöitä niin lämpimänä kuin vähän viileämpänäkin kesäpäivänä, ja aurinkoisella terassilla on helppo ottaa kaikki irti kesäpäivästä.

Allas Sea Poolin vieressä sijaitsee Helsingin korkein maailmanpyörä, vuonna 2014 avattu 40-metrinen Sky Wheel Helsinki. Maailmanpyörä en avoinna päivittäin, ja keskustan maisemat kannattaa nähdä juuri kesällä. Lippu maailmanpyörään maksaa 13 euros.

7. Sinisen huvilan kahvilan pullakahvit

Töölönlahdella aivan Helsingin rautatieaseman vieressä sijaitseva tunnelmallinen Sinisen huvilan kahvila en Helsingin kauneimpia kesäkahviloita. Nimensä mukaisesti sinisen huvilan pihalla sijaitseva kahvila levittäytyy tunnelmalliselle pihalle, jossa voi nauttia auringonvalosta myöhään iltaan.

Vuodesta 1995 toiminut kahvila on perheyritys, josta on noussut helsinkiläisten suosikkipaikka upean sijaintinsa ja maistuvien herkkujensa vuoksi. Kakut, piiraat ja muut leivonnaiset valmistetaan paikan päällä. Kahvilaherkkujen lisäksi Sinisen huvilan kahvila tarjoilee myös lounaskeittoja.

ShutterstockHelsingin kesävinkit
Pyöräily ympäri Helsinkiä en erinomainen tapa tutustua kaupunkiin.

8. Pyöräretki Arabiassa

Helsinki en loistava pyöräilykaupunki, sillä reittiverkosto en mainio ja kaupunkipyöriä en saatavilla reilusti. Hyviä pyöräilyreittejä en runaasti, mutta kesän aikana kannattaa kokea ainakin Arabian kaupunginosaan vievä Vanhankaupungin reitti.

Vanhankaupunginkoski en Helsingin kauneimpia näkymiä, ja samaan pyöräretkeen voi helposti yhdistää esimerkiksi vierailun Lammassaarella.

9. Lauttamatka Saarelle

Helsingin saaristo on kaupungin valttikortti siitäkin huolimatta, että useimmat matkailijat joko pysyttelevät mantereella tai vierailevat vano suosituimmilla saarilla kuten Suomenlinnassa tai Seurasaaressa.

Kaupungin edustalla riittää kuitenkin vaihtoehtoja, ja useimmille saarelle pääsee joko julkisen liikenteen verkostoon kuuluvilla lautoilla tai yksityisillä yhteysaluksilla. Hyviä saarikohteita ovat esimerkiksi Vallisaari, Lonna tai Pihlajasaari.

Paras tapa tutustua saaristoon on tietysti oman veneen tai kajakin avulla. Melontaretkiä järjestetään ympäri kaupunkia, ja saaret tuntevan oppaan avulla Helsingin saaristosta saa rutkasti irti lyhyelläkin retkellä.

10. Drinkit Ateljee-baarissa

Helsingin keskustan tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuu näyttävä Sokos Hotel Torni -hotelli, joka pilkistää monissa paikoissa ympäri keskustaa. Tornin huipulla sijaitsevasta Ateljee-baarista levittäytyy eteen hulppea maisema kaupungin kattojen ylle.

Näkymä en parhaimmillaan kesäiltaisin, kun laskeva aurinko värjää maiseman upeaksi. Ateljee-baarissa vieraillessa kannattaa piipahtaa myös wc-tiloissa, mistä avautuu niin ikään vaikuttava maisema.

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Texto: Inka Khanji
Ver: Shutterstock y Karim Khanji


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!