Megrongálta a Spanyol lépcsőt egy autós

Talán kaszkadőrnek hitte magát, vagy eltévedt, esetleg az autó képességeit akarta tesztelni. Nem tudni, de tény, hogy egy férfi autójával lehajtott a híres Spanyol lépcsőn.

A meg nem nevezett 37 éves szaúdi állampolgárt, akit azzal vádolnak, hogy a volán mögött ült, a milánói Malpensa repülőtéren fogták el, miután a rendőrség az autókölcsönző cégen keresztül azonosította őt a járműről a biztonsági kamerák által rögzített képek alapján. A felvétel itt megnézhető:

a video a hirdetés után indul

A használt autóról azt lehet tudni, hogy Maserati volt, ami igazán stílusos választás az olasz fővárosban való autózáshoz. Az autó formája alapján szabadidő-autót választott a mutatványhoz, így az vagy a Levante vagy a Grecale modell lehetett.

A rendőrség által az esetről közzétett videofelvételeken látható, amint az autó a lépcsőfeletti gyalogosövezetbe hajtott keddről szerdára virradó éjszaka. Az autó leereszkedik az első lépcsősoron, mielőtt megáll. Ezután látható, amint valaki kiszáll a járműből, és megvizsgálja a jármű helyzetét.

Az autó sérüléseket okozott a Spanyol térről felfelé vezető jobb oldali lépcső 16. és 29. fokán – közölte a római örökségvédelmi hivatal közleményben. Néhány márványdarabot ideiglenesen visszahelyeztek annak érdekében, hogy a gyalogosok számára azonnal újra megnyithassák az utat. Ugyanakkor további munkálatokra lesz olyan tömbökkel, amelyek színüket és anyagi jellemzőiket tekintve kompatibilisek a sérült lépcsőfokokkal.

A Spanyol lépcső Róma leghíresebb műemlékei közé tartozik. Nevét a lábánál elterülő térről és az ott található Palazzo di Spagna palotáról kapta. A Monumentális díszlépcső 135 lépcsőfokból áll. Építését Étienne Gueffier francia diplomata adományából és francia kölcsönökből finanszírozták.

Világhíres látványosságot rongált meg egy autós

Világhíres látványosságot rongált meg egy autós 5

A lépcső 2015-ben kétéves, 1,5 millones de euros (570 millones de florines) restauráláson esett át, amelyet a Bulgari ékszerház szponzorált, amelynek üzlete a közeli Via dei Condotti utcában található.

A Spanyol lépcső számtalan film jelenetének hátteréül szolgált, a legjelentősebb az Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével készült 1953-as “Római vakáció” című film.


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!