MISLIM na nas-kupujem organko – Bolja Zemlja

U nedelju 22. maja u svečanoj sali Privredne komore Vojvodine biće predstavljena kampanja organske proizvodnje „MISLIM NA NAS – kupujem organko“.

Kampanja je deo projekta Comercio Orgánico para el Desarrollo en Europa del Este (OT4D) koji podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO), a sprovode IFOAM (međunarodno udruženje za organku proizvodnju), Helvetas (švajcarska agencija za međunarodnu iskivaj FiBLiva) institut za organku poljoprivredu), a implementira se u Srbiji, Albaniji i Ukrajini. Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje Serbia Organika je partner u realizaciji aktivnosti u Srbiji. Cilj ovog projekta je pospešivanje izvoza organkih proizvoda kao i promocija i povećanje potražnje za domaćim organkim proizvodima.

„MISLIM NA NAS – kupujem organko“ je promotivna kampanja, osmišljena sa ciljem da se potrošačima približe vrednosti organkih domaćih proizvoda, kao i da se proizvođači upoznaju sa svojim potrošačima i kupcima. Tokom trajanja kampanje domaćoj javnosti će se predstaviti samo neki od naših proizvođača, koji će predstaviti delić svoje svakodnevnice i specifičnosti organke proizvodnje.

Kampanja je namenjena svim učesnicima u sektoru organske proizvodnje, od potrošača, preko trgovaca i distributiona, pa sve do proizvođača. Takođe, alati i idejni koncept kampanje koji će se predstaviti tokom ovog događaja će biti dostupni i raspoloživi za korišćenje svim zainteresovanim akterima, a sve u cilju podizanja svesti potrošača i povećanja potražnje i prodaje domaćih organkih proizvoda.

Događaj će okupiti organke proizvođače, potrošače, predstavnike institucija i sve koji su zainteresovani za razvoj i promociju organke proizvodnje u Srbiji. Tom prilikom biće predstavljeni i „ambasadori“ kampanje, reprezentativni organski proizvođači iz cele Srbije, promotivni film, kao i glavne poruke i aktivnosti kampanje.

Izvor: agroprensa


Source: Bolja Zemlja by www.boljazemlja.com.

*The article has been translated based on the content of Bolja Zemlja by www.boljazemlja.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!