Nastavlja se rapidan pad Bitcoina

Prema najnovijim izveštajima bitcoin je pao na vrednost ispod 27.000 dolara, nakon čega se malo oporavio i opet krenuo ka granic od 30.000 dolara.

Imagen PCPress.rs

Sunovrat kriptovaluta

Bitcoin je dostigao mínimo de 26.848,20 dolara, prema podacima Métricas de monedas-a. Takođe, Eter je pao za više od 13 odsto, na vrednost od 1.832,33 dolara.

Kriptovalute su pale zajedno sa akcijama kompanija nakon što je Biro za statistiku rada u Americi objavio da su potrošačke cene u aprilu skočile za 8,3 odsto, što je nešto više nego što su ekonomisti očekivali. Veliki strah je naveo investitore, da napuste rizična sredstva, uključujući kriptovalute. Kriptovalute su i dalje u velikoj korelaciji sa berzanskim indeksima kao što je Nasdaq.

„Tržište kriptovaluta je pod pritiskom već neko vreme“, rekao je Michael Rinko, saradnik u globalnoj platformi za kriptovalute AscendEk. „Federalne rezerve nastavljaju da rastu, tako da akcije nastavljaju da padaju, a kripto pada zajedno sa tim. Generalno, to je stvorilo veliki strah na tržištu.”

Ovo je drugi put ove nedelje da je bitcoin pao. Analitičari su nazvali 30.000 dolara ključnim nivoom za najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji i rekli da bi mogao pasti još više ako ne bude mogao da zadrži taj nivo.

Prošle nedelje bitcoin je dostigao nedavni maksimum od 40.000 dolara, ali se brzo preokrenuo sledećeg dana i od tada stalno pada na nove minimale.

Takođe, investitori prate vesti vezane za Terra stablecoin, koji je iznenada pao skoro 100 odsto u jednom trenutku u protekloj nedelji. Tada je na kratko i izgubio svoju vezu sa američkim dolarom. Decentralizovani, algoritamski stabilcoin treba da bude podržan kombinacijom digitalnih sredstava, uključujući bitcoin.

Izvor: CNBC


Source: PC Press by pcpress.rs.

*The article has been translated based on the content of PC Press by pcpress.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!