Recorregut per les obres del Vicenç Ros en la celebración de la Nit dels Museus

Nit Museos 2022

El Museu Municipal Vicenç Ros ha acollit aquesta tarda una jornada que s’emmarca dins la programació de la Nit dels Museus 2022 i que a Martorell va començar dijous i terminarà el 19 de maig. L’historiador Josep Antoni Cerdà y la ceramista Natàlia Galera han participado en una sesión sobre s’han destacat les obres mestres de la col·lecció Vicenç Ros, el primer, i en què la segona ha reproducido un plafó de rajoles en directe. Los regidores Lluís Amat, Andreu González y Gerard Mimó han asistido como parte del público a la celebración de este día.

La jornada d’avui ha conjugado las explicaciones de l’obra que pot veure’s al museu amb art en directe, i els visitants han seguido els detalls que amaguen les instal·lacions martorellenques. Cerdà ha destacado el Museu Municipal Vicenç Ros i L’Enrajolada com dues de les referències dins el món de les rajoles a Catalunya, i és que compten amb unes quatre de les peces més destacades.

Segons ha expuesto a Cerdà, “el museu està especialitzat en rajola catalana i here hola ha alguns dels plafons de rajola catalana més interessants que es conserven”. L’historiador ha posat en valor la manera com s’ha conservat la col·lecció i el pes que té a Catalunya.

Josep Anton Cerdà, historiador

De la seva banda, Natàlia Galera ha reivindicado el seu ofici i ha defendido la tècnica majòlica, que ha explicado que “està en desús”. Vist des de dins, ha apuntado que el público opta por obras de formato reducido, similar a la demostración de que ha fet avui en directe al museu martorellenc.

Natàlia Galera, ceramista

La jornada d’aquesta tarda ha permès als asistents observar de prop les obres de les quals ha parlat Cerdà i fer-ho amb les explicacions de l’historiador. En paralelo han pogut gaudir del procés de l’obra de Galera, que s’hi dedica de manera profesional.


Source: Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat.

*The article has been translated based on the content of Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!