Svet je zreo za električni Yugo

Koliko god da je bio predmet podsmeha, Yugo je definitivno postao kultni automobil, ne samo u zemljama bivše Jugoslavije, već i šire.

Preostalim primercima u Americi rastu cene jer su sve traženiji među kolekcionarima. Mnogo je i pozitivnih komentara vlasnika sa izvoznih tržišta koji potvrđuju da Yugo nije bio perfektan automobil ali da se ni izbliza ne može nazvati najgorim automobilom svih vremena.

Koliko je Yugo zaslužio kultni status govore i brojni pozitivni komentari na render električnog Juga, koji je kreirao makedonski dizajner Dejan Hristov.

Mnogi se već pitaju da li bi ovaj auto mogao da uđe u serijsku proizvodnju i da bi bila prava stvar da bude predstavnik jeftinih električnih automobila dostupnih širokim narodnim masama kao što je to bio originalni Yugo.

Yugo BEV Dejan Hristov

Čak su se pojavili i predlozi da bi Srbija trebalo da uđe u partnerstvo sa Rimcem, koji bi tako pravio najskuplji i najjeftiniji električni auto na svetu…

Yugo BEV Dejan Hristov


Source: Auto magazin by www.magazinauto.com.

*The article has been translated based on the content of Auto magazin by www.magazinauto.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!