Țara în care femeile sunt nevoite să își scoată uterul, pentru a fi eficiente la munca pe câmp. „Dacă nu-şi scot uterul, sunt mai puțin productivo. Iar dacă au cancer, nu mai sunt de niciun folos”

Între feminismo și esclavismo. Țara în care femeile sunt nevoite să își scoată uterul, pentru a fi eficiente la munca pe câmp. „Dacă nu-şi scot uterul, sunt mai puțin productivo. Iar dacă au cancer, nu mai sunt de niciun folos”.

Există locuri pe această planetă, în care femeile au reușit să legifereze egalitatea cu bărbatul. Există, din păcate, și locuri în care femeia este doar un mijloc de „producție”. Iar pentru a-și putea câștiga pâinea cea de toate zilele, e nevoită să renunțe la feminitate. completo

Te-ar mai interesa: Dieta Oana Roman. Cum a slăbit 20 de kilograme: Oa…

Între feminismo și esclavismo. India, țara în care femeile sunt nevoite să își scoată uterul, pentru a fi eficiente la munca pe câmp

France Télévisions urmează să transmită joi seară un documentar cutremurător despre calvarul femeilor din India, districtul Beed, principala zonă de producție a trestiei de zahăr.

Aproape 40% dintre muncitoarele agricole sunt fără uter, după ce au suferit o extirpare totală, de multe ori chiar și la o vârstă fragedă, cu scopul de a găsi un loc de muncă și a fi mai productivo, scrie La Estampapotencia Rador.

Trestia de zahăr este recoltată în orașul Beed, în Maharashtra (centrul-vest), o afacere care angajează peste un million de muncitori, dintre care jumătate sunt femei.

Te-ar mai interesa: Atenție la complicațiile acestei afecțiuni! gineco…

Acestea muncesc in fiecare an, timp de șase luni, și sunt recrutate de „mukadam”, agenți plătiți de proprietarii de plantații pentru a aduce familii întregi la munca câmpului. Printre mucitorii de pe plantații se găsesc inclusiv copii cu vârste de 10 ani.

Condițiile de muncă sunt extrem de dure: trezire la 3 dimineața, peste 10 ore de muncă în soarele arzător și doar o zi de odihnă pe lună. În cele șase luni de recoltare locuiesc în corturi amenajate de proprietarii fabricilor de zahăr, fără apă curentă sau energie electrică.

Te-ar mai interesa: Ziua Internațională a Luptei Împotriva Bolilor Inf…

Pe câmp, renumitul „mukadam” este șeful suprem, cel care controlează muncitorii agricoli și productivitatea acestora.


Femeile sunt obligate să își scoată uterul pe cheltuiala lor

Mukadam-ul este cel care le sugerează fetelor şi femeilor să se supună unei histerectomii totale, cu ablaţia ovarelor, pentru a elimina durerile menstruale, problemele legate de naştere, prezentându-le operaţia ca fiind una banală.

Medicii din regiune care efectuează intervenţia chirurgicală invazivă susțin că, procedând astfel, evită dezvoltarea unei tumori, de fapt un risc mult mai mic pentru sănătatea femeii decât consecințele unei histerectomii, mai ales dacă este efectuată la o vâedrst.

Te-ar mai interesa: Plante benefice pentru sănătatea plămânilor. semen…

„Dacă nu-şi scot uterul, reprezintă o problemă pentru noi, sunt mai puțin productivo. Iar dacă au cancer, nu mai sunt de niciun folos”, a declarat pentru „Envoyé Spécial” un recrutor, Jyotiram Andhale, precizând că prețul operației este responsabilitatea lor și că femeile nu sunt plătite în perioada de spitalizare și convalescență.

„Mukadam urlă la noi dacă nu muncim suficient. Ne bate foarte tare, chiar şi atunci când suntem bolnave. Le strigă soţilor noştri că nu muncim din greu şi că trebuie să le dăm salariul înapoi”, le-a spus o femeie reporterilor de la France Televisions în timp ce soțul era ocupat să livreze fabricii trestiile proaspăt tăiate.

Te-ar mai interesa: Ai gingiile inflamate? Iată câteva soluții natural…

Reportajul intitulat „Sacrificatele zahărului” a adunat mărturiile lucrătoarelor, dintre care mai mult de una din trei a fost supusă unei intervenții chirurgicale ireversibile, unele încă de la vârsta de 20 de ani.

Histerectomia provoacă menopauză precoce, deoarece blochează producția de hormoni și le face estéril. La 30 de ani, par să aibă 50

La 30 de ani, femeile care au fost operar par să aibă 50, chipul și corpul le sunt îmbătrânite prematur, dar nu mai au dureri menstruale, nici copii și mai ales, au o productivitate mai mare și un loc de muncă asgurat. De cele mai multe ori, nu au de ales decât să cedeze presiunilor „mukadam-ilor” de a munci și a-şi ajuta familia, plătind asta cu propriul corp.

În restul Indiei, ca și în alte părți ale lumii, această operație afectaază doar 3% dintre femei și în general este indicată doar pacientelor cu vârsta peste 50 de ani.

Alături de Brasilia, India este cel mai mare productor mundial de zahăr, dar este și una dintre țările cu cel mai mic consum pe cap de locuitor, astfel încât cererea internă este mult mai mică decât oferta.

Dacă tot excedentul de zahăr ar fi vândut pe piața indiană, prețurile s-ar prăbuși provocând daune grave întregului lanț de aprovizionare. Astfel, guvernul plătește subvenții uriașe pentru a exporta milioane de tone.

Orrore in India, lavoratrici senza utero per essere più produttive nei campi - ilGiornale.it

Gust amar: Marii producători vor ca indienii să descopere „dulceața vieții”

Pentru a remedia excedentului de zahăr – în 2019 au fost produse 28 de milioane de tone, cu un excedent de aproximativ 5 milioane – producătorii privați și de stat uniți în Asociația fabricilor de zahăr din India (ISMA) încearcă prin campanii web şi alte stimulente să-i convingă pe indieni să consuma mai mult zahăr.

India, cu populația ei numeroasă, este cel mai mare consumator de zahăr din lume, dar, în medie, fiecare cetățean consumă 19 kg pe an, comparativ cu 23 în majoritatea ţărilor.

Marii producători exaltă proprietățile zahărului și insistă ca indienii să descopere „dulceața vieţii”, în ciuda destinului amar al femeilor sacrificate pe câmpurile din Maharashtra.

Informațiile prezentate în acest website au character informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produsselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.


Source: DoctorulZilei by www.doctorulzilei.ro.

*The article has been translated based on the content of DoctorulZilei by www.doctorulzilei.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!