Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Po državi so se proti večeru in ponoči razbesnela neurja, ki so povzročila kar nekaj preglavic.

Meteorne vode so objekte zalivale v Velenju, Žalcu, Arji vasi in Radečah, v Cerovcu pod Bočem pa je nekaj pred 23. uro močan veter podrl daljnovod na drevo, zaradi česar je to zagorelo, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Zgodilo se je tudi kar nekaj udarov strel, ponekod s posledicami, denimo v Zajelšju v okolici Ilirske Bistrice, kjer je zagorelo v gozdu, in v Novi vasi v občini Bloke, kjer je strela udarila v stanovanjski objekt, posledično pa je zagorelo na podstrešju. Zaradi udara strele je zagorelo tudi v Sredniku pri Sevnici, in sicer je ta udarila v drog elektro napeljave, ki se je vnel, še poroča uprava RS za zaščito in reševanje.

##TWITTER-1544180528739487745##

Toča je klestila v Šmartnem ob Paki en Pesnici.

Meteorologi Agencije RS za okolje so včeraj napovedali, da bo danes spremenljivo s krajevnimi nevihtami in malo hladneje. V južni Sloveniji so močnejše nevihte z lokalnimi neurji možne tudi zjutraj in dopoldne.