Zeker tien doden en drie gewonden na schietpartij VS met racistisch motief | NU


Bij een schietpartij in een supermarkt in de stad Buffalo in de Amerikaanse staat New York zijn zeker tien doden en drie gewonden gevallen, melden Amerikaanse media. De vermoedelijke schutter es opgepakt. Hij zou een racistisch motief hebben.

Het zou gaan om een ​​mannelijke verdachte in militaire kleding en in bezit van een halfautomatisch vuurwapen, meldt Noticias BNO. Hij zou aan het begin van de middag lokale tijd om zich heen hebben geschoten.

Op beeldmateriaal zijn schokkende beelden te zien van slachtoffers. Meerdere zouden in het hoofd zijn geschoten. Vijf slachtoffers liggen op de parkeerplaats buiten de winkel.

Het precieze aantal slachtoffers no está disponible. NBC Nueva York Meldt acht doden. Zeker een van de gewonden es naar een ziekenhuis vervoerd.

Volgens getuigen tegen Noticias de búfalo fue een van de omgekomen slachtoffers een gepensioneerde politieagent die werkte als beveiliger in de supermarkt. Een andere getuige zegt ongeveer zeventig schoten te hebben gehoord.

De schutter zou de schietpartij live hebben uitgezonden op het sociale medium Twitch. Verder zou hij een manifest van ruim honderd pagina’s online hebben gezet, waarin hij zichzelf omschrijft als een achttienjarige die overtuigd is van de superioriteit van de witte mens. Ook zou hij antisemitische denkbeelden hebben.

De politie van Buffalo heeft bevestigd rond de schietpartij een arrestatie te hebben verricht. Het zou gaan om de schutter.

De lokale autoriteiten bevestigen dat er een incident heeft plaatsgevonden. De gouverneur van de staat New York zegt het incident te volgen. De autoriteiten advisorren burgers om de omgeving van het incident te mijden.


Source: NU by www.nu.nl.

*The article has been translated based on the content of NU by www.nu.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!