zo laat je opdringerige apps een toontje lager zingen

Veel mensen vinden bloatware bloedirritant. Deze vooraf geïnstalleerde apps zijn heel lastig te verwijderen, maar er leiden meer wegen naar Rome. Zo ga je om met bloatware op je Android-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Android-bloatware verwijderen

Je hebt vast weleens van bloatware gehoord. Dit zijn apps die vooraf op je telefoon geïnstalleerd staan. Zodra je het toestel uit de verpakking haalt en deze opstart, staan ​​de programma’s in je lijst met apps. Denk bijvoorbeeld aan verplichte social media-apps (a la Facebook) de een app van een webwinkel (zoals Amazon).

Het vervelende van dit alles? Je hebt er geen invloed op. Hoeveel bloatware jouw (Android-) phone heeft, hangt namelijk van het merk. Partijen als Google staan ​​bekend om hun ‘kale’ versiones de Android. Zij leren vrijwel geen aanvullende apps mee.

Andere merken doen dit juist wel. Meestal doen fabrikanten dit om geld te verdienen. Él es erg lucratief om standaard enkele bloatware-apps mee te leveren. Jammer genoeg denken ze hierbij meestal niet aan de gebruiker, want in de meeste gevallen is bloatware eerder een blok aan je dan een nuttige toevoeging.

Gelukkig zijn er manieren om de de opdringerige apps te verbannen. Bloatware compleet verwijderen is vrij lastig, maar er zijn wel manieren om de vooraf geïnstalleerde apps een toontje lager te laten zingen. Consejos Hierbij vier.

1. Aplicaciones verwijderen

Het is niet altijd mogelijk, maar soms kun je bloatware verwijderen door simpelweg de app te deïnstalleren.

Ga hiervoor naar het instellingenmenu van je telefoon en tik op ‘Apps’. Zoek de bloatware-app op en verwijder deze. Staat het programma op één van je Android-thuisschermen? Dan kun je de app verwijderen door het icoontje lang ingedrukt te houden en vervolgens op ‘Verwijderen’ te drukken.

2. Uit het oog, uit het hart?

Zit je telefoon niet verlegen om opslagruimte en verkies je de pragmatische oplossing boven de ‘echte’ oplossing? Kies er dan voor om bloatware-apps te verbergen, in plaats van compleet te verwijderen. Verwijderen is immers (meestal) niet mogelijk en door de programma’s te verhullen, kom je er praktisch nooit mee in aanraking.

Hoe je apps verbergt hangt af van je telefoon. Bij sommige telefoonfabrikanten zit deze functie standaard ingebouwd, bij andere partijen moet je hiervoor een app downloaden.

Wil je controleren of jouw smartphone over deze functie beschikt? Abra dan de app-lade (puerta van onder het scherm naar boven te vegen) y tik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Kies ‘Instellingen’ y ga naar ‘Verborgen apps’, de iets dat erop lijkt. Apps die je hieraan toevoegt worden vervolgens uit de algemene applijst gehaald.

Heb je een OnePlus-teléfono? Dan veeg je vanuit het midden het scherm met twee vingers naar buiten. Vervolgens kom je in de ‘Verborgen ruimte’ terecht. Voeg hier bloatware-apps aan toe om deze verborgen te houden.

Lukt het niet? Descarga la aplicación dan een om programma’s mee te verwijderen. Er staan ​​honderden van dit soort aplicaties en Play Store, maar degelijke opties zijn Bóveda de la calculadora es Ocultador de aplicaciones.

Het nadeel van apps verbergen is dat je het daadwerkelijke probleem niet oplost. De apps staan ​​nog steeds op je telefoon, maar je ziet ze gewoonweg niet meer.

3. Aplicación de aplicaciones

En het verlengde van de vorige tip kun je er ook voor kiezen om apps te blokkeren. El bloatware es daardoor niet langer actief en neemt dus geen kostbare rekenkracht in beslag. Maar, net als bij het verbergen van bloatware, vreten de apps wél opslagruimte.

Aplicaciones uitzetten doe je zo:

  1. Abrir het instellingenmenu van je telefoon;
  2. Ga naar ‘Apps’ en selecteer de bloatware-app die je wilt deactiveren;
  3. Kies ‘Uitschakelen’ en bevestig je keuze.

4. Voor de handige Harrie: raíces

Wil je de bloatware helemaal verwijderen? Dan zit er niets anders op dan je phone rooten. Hiermee krijg je toegang tot de kern (de root) van je telefoon en kun je alles met het toestel doen wat je wil – dus ook bloatware verwijderen.

Dit klinkt leuk, maar het is niet vrij van risico. Je verliest bijvoorbeeld de garantie op je toestel. Bovendien heb je de nodige technische kennis nodig, want rooten is lang niet altijd een simpel proces. Loop je tijdens, of na het rooten tegen problemen aan, dan moet je deze zelf oplossen. De fabrikant gaat je namelijk niet meer helpen.

Kortom: rooten kan een oplossing voor bloatware zijn, maar begin er alleen aan wanneer je heel erg goed weet wat je doet. De gemiddelde telefoongebruiker zou er absoluut niet aan moeten beginnen – daarvoor is het simpelweg te riskant.

Lees verder sobre het rooten van Android-telefoons.

Más consejos prácticos para Android

Misschien vind je het verwijderen van bloatware its te ver gaan. En dat geval kun je ook de meldingen van de desbetreffende app uitzetten. Op die manier voorkom je dat het programma je blijft bestoken met allerlei (onzinnige) meldingen. planeta androide-Redacteur Wouter legt in onderstaande video uit hoe je app-meldingen kunt uitzetten.

App-meldingen uitzetten op je Android-telefoon: zo doe je dat

Source: Android Planet by www.androidplanet.nl.

*The article has been translated based on the content of Android Planet by www.androidplanet.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!